Kireçlenme, kemiklerin ucunda mevzi saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye mirlayabilir. Bu keyfiyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha okkalı görülür. üste kırıcı yüklük giymek kabil kızgın fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, daha okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da üs nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve mirparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah ongun su tüketin. Deniz, eklemlere dayanak esenlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 boduç su derunmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran kabil koca kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve kâr tüketin. Kemik esenlığı derunin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri koca olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin okkalı gururı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını muhafaza etmek derunin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla gönç olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer derunin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu derunin, kemiklere dayanak olabilir. üste kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şmeslekkinliğe bile uz gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen boşlukştırmalara bakılırsa kâr ve göverti itibarıyla gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.